Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Chiliflakes
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2
Vitlöksklyfta
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
350
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
250
Körsbärstomater
½
Zucchini
½
Rödlök
1
Basilika
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Medelhavets Pärla
1
Smör (steg 1)
½
Vatten (steg 5)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek hälften av vitlöken i 1 min, tills gyllene.
Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över till en tallrik. Torka försiktigt ur stekpannan.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt och peppar, och lägg över till en tallrik.
TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar i pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Halvera körsbärstomater.
Ansa zucchini [1/2 st, 2P], skär i kvartar på längden, och hacka sedan på bredden.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Grovhacka basilikablad.
Skölj spenat.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme.
Stek rödlök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg.
Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min.
Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp grönsaker i skålar - se till att få med all sås.
Toppa med gnocchi, hyvlad hårdost och pangrattato.
Smaksätt med chili flakes.