Potatis eller pasta? I kväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 g
Chiliflakes
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
60 g
Spenat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2 st
Vitlöksklyfta
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
250 g
Körsbärstomater
½ st
Zucchini
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Basilika
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Medelhavets Pärla
1 msk
Smör (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko [1/2 paket, 2P] och vitlök i 3-4 min, eller tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över till en skål.
Hetta upp samma stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt och peppar, och lägg över till en tallrik.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar i pannan.
TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Halvera körsbärstomater.
Ansa zucchini [1/2 st, 2P], skär i kvartar på längden, och hacka sedan på bredden.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme.
Stek rödlök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg.
Tillsätt körsbärstomater och Medelhavets Pärla, och stek i 3-4 min.
Under tiden, grovhacka basilikablad. Skölj spenat.
Sänk till medelvärme, och tillsätt basilika, crème fraiche, vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chiliflakes till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min.
Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp grönsaker i skålar – se till att få med all sås.
Toppa med gnocchi, hyvlad ost, pangrattato och en nypa chiliflakes.