topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt gnocchi

Gyllenstekt gnocchi

med kryddig tomatsås och krispig pangrattato

Potatis eller pasta? I kväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, crème fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:
Vegetarisk
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Zucchini

½ st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

250 g

Körsbärstomater

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 g

Chiliflakes

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till pangrattato

¼ tsk

Salt till gnocchi

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2547 kJ
Energi (kcal)609 kcal
Fett26.1 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker9.5 g
Protein17.2 g
Salt6.3 g

Instruktioner

Förbered pangrattato
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och vitlök i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig. Krydda med salt och en nypa peppar, och lägg över till en skål.

Stek gnocchi
2

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6–8 min, tills gyllene. Krydda med salt och en nypa peppar, och lägg över till en tallrik.

TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar i pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Förbered grönsaker
3

Halvera körsbärstomater.

Skär zucchini i 1 cm stora bitar.

Skär rödlök i tunna skivor.

Stek grönsaker
4

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på medelhög värme.

Stek rödlök och zucchini i 3–4 min, eller tills zucchinin börjar få färg.

Tillsätt körsbärstomater, salt och Medelhavets Pärla, och stek i 3–4 min.

Koka sås
5

Under tiden, grovhacka basilikablad. Skölj spenat.

Sänk till medelvärme, och tillsätt basilika, crème fraiche, vatten, grönsaksbuljong och chiliflakes till stekpannan. Sjud under omrörning i 1–2 min.

Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp grönsaker i skålar – se till att få med all sås.

Toppa med gnocchi, hyvlad ost, pangrattato och en nypa chiliflakes.