topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt schnitzel

Gyllenstekt schnitzel

med krämig päronslaw & BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150

Strimlad salladsmix

1

Gräslök

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

250

Skivad fläskkotlett

1

Ekologisk citron

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Päron

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)530 kcal
Energi (kJ)2218 kJ
Fett25.95 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater32.75 g
varav socker19.7 g
Protein35.61 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered panering
1

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost och en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.

Panera kött
2

Vänd fläskköttet först i ägg*, sedan i pankomixen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzlar
3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* vid behov. Lägg över schnitzlar på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

Förbered grönsaker
4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.

Blanda päronslaw
5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp schnizlar och päronslaw på tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera med BBQ-sås.