Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Gurka
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
1 portionspåse
Gräslök
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Ekologisk citron
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Päron
1 st
Ägg (steg 1)
Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko, riven ost och en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.
Vänd fläskköttet först i ägg* och sen i pankomix. Överför panerat kött till en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olivolja* vid behov. Lägg över kött på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.
Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.
Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslöken i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp schnizlar och päronslaw på tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera med BBQ-sås