topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt schnitzel

Gyllenstekt schnitzel

med päronslaw och BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Gurka

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

1 portionspåse

Gräslök

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Ekologisk citron

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2218 kJ
Energi (kcal)530 kcal
Fett25.9 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater32.7 g
varav socker19.7 g
Protein35.6 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered panering
1

Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko, riven ost och en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.

Panera kött
2

Vänd fläskköttet först i ägg* och sen i pankomix. Överför panerat kött till en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzlar
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olivolja* vid behov. Lägg över kött på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

Förbered grönsaker
4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.

Blanda päronslaw
5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslöken i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp schnizlar och päronslaw på tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera med BBQ-sås