Harissakryddad grillost och zucchiniraita
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissakryddad grillost och zucchiniraita

Harissakryddad grillost och zucchiniraita

med turkiskinspirerad bulgur

Redo för en riktig smakexplosion? Gyllenstekt grillost spelar huvudrollen i kvällens middag och vi smaksätter den med harissa, en nordafrikansk kryddblandning med härlig hetta. Vi kokar också tomat- och lökbulgur med inspiration från Turkiet och tillsätter vår egen kryddblandning Panamat. Till sist blandar vi ihop en svalkande raita med yoghurt, zucchini och persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid22 minuter
22 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Tomat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

60 g

Spenat

1 st

Zucchini

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Harissakrydda

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2713 kJ
Energi (kcal)648 kcal
Fett37.8 g
varav mättat25.4 g
Kolhydrater41.8 g
varav socker10.7 g
Protein34.5 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Grovhacka tomat.

Skölj och grovhacka spenat.

Koka bulgur
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek lök, tomat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vatten [21/2 dl | 41/2 dl] och koka upp.

Rör i bulgur, Panamat och grönsaksbuljong och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered råvaror
3

Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persiljeblad.

Blanda raita
4

Blanda zucchini, yoghurt, persilja, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Rör ner spenat i bulgur.

Stek grillost
5

Skär grillost i tunna skivor (2 per person) och krydda med harissa.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med grillost och zucchiniraita.