Redo för en riktig smakexplosion? Gyllenstekt grillost spelar huvudrollen i kvällens middag och vi smaksätter den med harissa, en nordafrikansk kryddblandning med härlig hetta. Vi kokar också tomat- och lökbulgur med inspiration från Turkiet och tillsätter vår egen kryddblandning Panamat. Till sist blandar vi ihop en svalkande raita med yoghurt, zucchini och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
1 st
Tomat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
60 g
Spenat
1 st
Zucchini
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
4 g
Harissakrydda
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Finhacka lök.
Grovhacka tomat.
Skölj och grovhacka spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Stek lök, tomat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vatten [21/2 dl | 41/2 dl] och koka upp.
Rör i bulgur, Panamat och grönsaksbuljong och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persiljeblad.
Blanda zucchini, yoghurt, persilja, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Rör ner spenat i bulgur.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person) och krydda med harissa.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa med grillost och zucchiniraita.