Harissakryddad grön linssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissakryddad grön linssallad

Harissakryddad grön linssallad

med smulad salladsost och pitakrutonger

Harissa är en nordafrikansk chilipasta som ger denna vegetariska sallad härligt sting. Vi bygger vår sallad på en bas av gröna linser som även får smak av chiliflakes och vitlök och blandas med massor av grönsaker – både färsk spenat, gurka och tomat och lök och rädisor som vi syltar i en syrlig citronlag. Till sist toppar vi med smulad salladsost, gräddfil och krispiga krutonger på pitabröd.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ paket

Gröna linser

1 st

Vitlöksklyfta

8 g

Harissakrydda

1 g

Chiliflakes

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Rökt paprikapulver

75 g

Rädisor

½ st

Rödlök

½ st

Citron

1 st

Gurka

2 st

Tomat

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2623 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett33.3 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater57.5 g
varav socker12.6 g
Protein18.2 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Stek linser
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Häll av linser. Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek harissakrydda och vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande. Tillsätt linser [1/2 paket, 2P], chiliflakes [1/2 paket, 2P], smör [1 msk | 2 msk], vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Stek i 3–4 min, eller tills genomvarmt. Ta av från värme och ställ åt sidan för att svalna.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Sylta grönsaker
2

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Vänd rödlök och rädisor i lagen och ställ åt sidan.

Rosta pitakrutonger
3

Skär pitabröd i 2 cm stora bitar.

Blanda pitabröd, olivolja [1 msk | 2 msk], rökt paprikapulver, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Placera pitakrutonger i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4–6 min, eller tills gyllene och krispiga.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Blanda spenat, tomat, gurka, syltade grönsaker (inklusive lag), olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd ner svalnade linser i skålen.

Smula ost
5

Smula salladsost [1/2 paket, 2P] grovt.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och toppa med pitakrutonger.

Ringla över gräddfil och toppa med salladsost.