topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hemlagad burgare

Hemlagad burgare

med ugnsbakad aubergine och spröda pommes

Den underbara hamburgaren som innehåller färs med oregano, och rostad aubergine är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvligt krämig vitlöksyoghurt är ett perfekt tillbehör, vi använder den både i hamburgaren, och som dip till våra härligt krispiga hemmagjorda pommes!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300

Potatis

½

Aubergine

2

Panamat

1

Vitlöksklyfta

1

Tomat

½

Oregano

250

Nötfärs

15

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Briochebröd

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

½

Salt (steg 3)

1

Vetemjöl (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)501 kcal
Energi (kJ)2097 kJ
Fett21 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater42.79 g
varav socker17.1 g
Protein35.74 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta aubergine & pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär aubergine [1/2 st, 2P] på längden i 1 cm skivor. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera aubergine och potatis på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, salt* och peppar*. Se till att varje aubergineskiva ligger separat. Baka i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. TIPS: Använd två plåtar till 4P.

Förbered vitlöksyoghurt
2

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda hälften av vitlöken med yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en skål och ställ åt sidan. Skiva tomat tunt. Finhacka oreganoblad [1/2 påse, 2P] (spara några blad till garnering).

Blanda färs
3

Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko [1/2 påse, 2P], vetemjöl [1 msk | 2 msk], oregano, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och resterande vitlök i en stor skål.

Stek burgare
4

Forma färsen till biffar (1 per person) som är lite större än hamburgerbröden, då de krymper något vid stekning. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem i ugnen i 3-4 min, eller tills genomvarma.

Servera
6

Bre bröden med hälften av vitlöksyoghurten. Toppa med biff, aubergine, tomatskivor och resterande oreganoblad. Servera hamburgare med pommes och resterande vitlöksyoghurt.