Den krispiga pankopanerade schnitzelburgaren är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig äppelslaw med krispig kål och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Och vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Briochebröd
500
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Strimlad salladsmix
250
Skivad fläskkotlett
1
Äpple
1
Ägg (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Blanda panko, Panamat, en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd köttet i ägg*, och sen i pankomix. Tryck lätt så pankon fastnar. Ställ åt sidan på en tallrik.
Skär äpple i tunna skivor. Blanda en skvätt olivolja*, salladsmix [1/2 påse, 2P], äpple och hälften av majonnäsen i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan, när det återstår 10 min av pommesens tillagningstid. Stek schnitzlar i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olja vid behov. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Dela briochebullar på mitten och värm i ugnen i 3-4 min.
Bre resterande majonnäs på bullarna. Toppa med schnitzel och äppelslaw. Servera med pommes och resterande slaw vid sidan av.