Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Låt köket fyllas av asiatiska dofter och smaker i kväll! Vi bjuder på fläskkotletter stekta i hoisinsås och serverar dem med kokt ris. Vi snabbsteker också morot, pak choi, rödlök och vitlök så att grönsakerna behåller sin krispighet. Till sist blandar vi rostad lök med chili flakes och salladslök till en krispig topping med lite sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Pak choi
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Salladslök
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
½ g
Chiliflakes
½ st
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Blanda rostad lök [1/2 paket, 2P], chili flakes [1/2 påse, 2P] och salladslök i en liten skål och ställ åt sidan.
Blanda hoisinsås, sojasås, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk] i en ny liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka pak choi.
Skär lök i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek lök i 1–2 min, tills lätt mjuk.
Tillsätt pak choi, vitlök, morot och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Lägg över grönsaker till en skål och täck med folie.
Krydda kött med salt.
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i den på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills brynt och genomstekt.
Sänk till medelvärme, tillsätt hoisinblandning och vänd runt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp kött, grönsaker och ris på tallrikar.
Toppa kött med rostad lök-mix.