Hoisin-glaserat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin-glaserat fläsk

Hoisin-glaserat fläsk

med rostad lök och långkornigt ris

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Låt köket fyllas av asiatiska dofter och smaker i kväll! Vi bjuder på fläskkotletter stekta i hoisinsås och serverar dem med kokt ris. Vi snabbsteker också morot, pak choi, rödlök och vitlök så att grönsakerna behåller sin krispighet. Till sist blandar vi rostad lök med chili flakes och salladslök till en krispig topping med lite sting.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Pak choi

1 st

Morot

1 st

Rödlök

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

½ g

Chiliflakes

½ st

Rostad lök

(Innehåller Gluten)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2519 kJ
Energi (kcal)602 kcal
Fett15.8 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater79 g
varav socker13 g
Protein34.6 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Blanda rostad lök [1/2 paket, 2P], chili flakes [1/2 påse, 2P] och salladslök i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda hoisinsås, sojasås, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk] i en ny liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka pak choi.

Skär lök i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek lök i 1–2 min, tills lätt mjuk.

Tillsätt pak choi, vitlök, morot och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Lägg över grönsaker till en skål och täck med folie.

Stek kött
5

Krydda kött med salt.

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i den på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills brynt och genomstekt.

Sänk till medelvärme, tillsätt hoisinblandning och vänd runt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp kött, grönsaker och ris på tallrikar.

Toppa kött med rostad lök-mix.