Hoisinglaserad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinglaserad fläskytterfilé

Hoisinglaserad fläskytterfilé

med frästa grönsaker och srirachamajonnäs

Vi hoppas att ni har sparat detta recept till helgen, det är nämligen en riktig festmåltid! Vi bryner fläskfilé, hoisinglacerar den, och rostar den till perfektion. Fantastiska tillbehör är ris med salladslök, fräst pak choi och morot med sojasås och sesamfrön, och krämig srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

30

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

150

Jasminris

1

Morot

1

Salladslök

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

5

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

1.5

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)713 kcal
Energi (kJ)2982 kJ
Fett29.85 g
varav mättat6 g
Kolhydrater73.24 g
varav socker9.9 g
Protein4.8 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta kött
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med en nypa salt och bryn i 2 min per sida. 

Placera det på en plåt med bakplåtspapper, och häll över hälften av hoisinsåsen, vänd så köttet täcks. Rosta i ugnen i 12-15 min. 

Ta ut kött och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Koka ris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Skär pak choi i kvartar på längden.

Skär morot i stavar.

Hacka salladslök.

Blanda vatten [11/2 msk | 3 msk] och srirachamajonnäs i en liten skål till lättflytande konsistens.

Stek grönsaker
4

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den med olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme.

Stek pak choi (skurna sidan ner) och morot tills brynta, 3-4 min.

Tillsätt sojasås och en skvätt vatten, och stek i ytterligare i 2-3 min, tills vätskan är absorberad.

Rör i sesamfrön. Krydda med salt och peppar, och ta av stekpannan från värme.

Tillsätt salladslök
5

Fluffa upp ris med en gaffel, och rör i hälften av salladslöken.

Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp ris, grönsaker och kött på tallrikar.

Ringla resterande hoisinsås över köttet.

Ringla över srirachamajonnäs.

Garnera med resterande salladslök.