Honungsglaserade nötfärskoftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungsglaserade nötfärskoftas

Honungsglaserade nötfärskoftas

med kryddad potatis och harissadressing

Kvällens middag består av smarriga koftas med vitlök och vår kryddmix Jorden Runt! Vi honungsglaserar också våra koftas för en söt twist. Kyddad potatis och en sallad med gurka, morot, romansallad och citron blir perfekta tillbehör. Vi serverar med en dressing på harissakrydda och gräddfil. Smaklig måltid!

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Citron

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

225 g

Nötfärs

1 st

Gurka

200 g

Romansallad

300 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

8 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

4 g

Harissakrydda

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2700 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett28.9 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater62.1 g
varav socker20.5 g
Protein34.7 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, hälften av Jorden Runt, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered koftas
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda nötfärs, vitlök, ägg, ströbröd, resterande Jorden Runt, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person). Lägg över på en tallrik.

Stek koftas
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

Tillsätt honung och rör om.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Under tiden, grovhacka gurka.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Ansa sallad, separera salladsbladen och grovhacka.

Halvera citron.

Blanda sallad, gurka, morot, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Gör dressing
5

Blanda gräddfil, harissakrydda, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatis, koftas och sallad på tallrikar.

Servera med en klick harissadressing.