Kvällens middag består av smarriga koftas med vitlök och vår kryddmix Jorden Runt! Vi honungsglaserar också våra koftas för en söt twist. Kyddad potatis och en sallad med gurka, morot, romansallad och citron blir perfekta tillbehör. Vi serverar med en dressing på harissakrydda och gräddfil. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Citron
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
225 g
Nötfärs
1 st
Gurka
200 g
Romansallad
300 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
8 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Morot
4 g
Harissakrydda
¼ tsk
Salt till potatis
1
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, hälften av Jorden Runt, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda nötfärs, vitlök, ägg, ströbröd, resterande Jorden Runt, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person). Lägg över på en tallrik.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.
Tillsätt honung och rör om.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka gurka.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Ansa sallad, separera salladsbladen och grovhacka.
Halvera citron.
Blanda sallad, gurka, morot, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Blanda gräddfil, harissakrydda, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp potatis, koftas och sallad på tallrikar.
Servera med en klick harissadressing.