Honungs- och sojaglaserade kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojaglaserade kikärtor

Honungs- och sojaglaserade kikärtor

med mjukt jasminris och färsk koriander

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Ekologisk lime

1

Kikärtor

37.5

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

12.5

Honung

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10

Sesamfrön

1

Koriander

150

Kålmix

1

Avokado

1

Salladslök

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

½

Röd chili

1

Tomat

150

Jasminris

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)918 kcal
Energi (kJ)3840 kJ
Fett6.7 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater95.64 g
varav socker17.8 g
Protein18.72 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kikärtor
2

Riv en generös nypa limezest [1/2 st, 2P] och skär lime i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme. Tillsätt en nypa limezest, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön. Stek i 1-2 min tills såsen har tjocknat något.

Förbered frukt & grönt
3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i tunna skivor. Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skiva salladslök tunt.

Förbered kålsallad
4

Blanda kålmix, olivolja* [1 msk | 2 msk], en skvätt limejuice, salt* och peppar* i en ny skål.

Tillsätt koriander
5

Rör i salladslök med riset när det är färdiglagat. Tillsätt koriander till kikärtorna och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Placera stekta kikärtor, tomat, kålmix och avokado i var sin hörna av skålen. Toppa med asiatisk majonnäs och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.