Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Lime
1
Kikärtor
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
12.5
Honung
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Koriander
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
1
Avokado
1
Salladslök
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½
Röd chili
1
Tomat
150
Jasminris
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, eller tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme. Tillsätt en skvätt limejuice, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön. Stek i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i tunna skivor. Grovhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skiva salladslök tunt.
Blanda kålmix, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny skål.
Rör i salladslök med färdiglagatris. Tillsätt koriander till kikärtor, och blanda väl.
Lägg upp ris i skålar. Placera kikärtor, tomat, kålmix och avokado ovanpå. Toppa med asiatisk majonnäs och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.