Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Röd chili
12.5 g
Honung
1 st
Lime
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 portionspåse
Koriander
1 paket
Kikärtor
150 g
Jasminris
1 st
Avokado
1 st
Tomat
150 g
Kålmix
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till slaw
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och koka under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs kikärtor i 5–6 min, eller tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme.
Tillsätt asiatisk woksås, honung, sojasås och sesamfrön. Stek i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Under tiden, tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur och skär den i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Skär salladslök i tunna skivor.
Kärna ur och finhacka chili.
Skär lime i klyftor.
Blanda kålmix, olivolja, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en ny skål.
Rör i salladslök med färdigkokt ris.
Tillsätt koriander och en skvätt limesaft till kikärtor, och blanda väl.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med kikärtor, tomat, kålmix, avokado, asiatisk majonnäs och chili.
Servera med limeklyftor vid sidan av.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.