Honungs- och sojaglaserade kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojaglaserade kikärtor

Honungs- och sojaglaserade kikärtor

med jasminris och färsk koriander

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Röd chili

12.5 g

Honung

1 st

Lime

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 portionspåse

Koriander

1 paket

Kikärtor

150 g

Jasminris

1 st

Avokado

1 st

Tomat

150 g

Kålmix

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3892 kJ
Energi (kcal)930 kcal
Fett46.9 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater100.3 g
varav socker20.9 g
Protein19.8 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och koka under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kikärtor
2

Häll av och skölj kikärtor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs kikärtor i 5–6 min, eller tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme.

Tillsätt asiatisk woksås, honung, sojasås och sesamfrön. Stek i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Förbered råvaror
3

Under tiden, tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur och skär den i tunna skivor.

Grovhacka koriander.

Skär salladslök i tunna skivor.

Kärna ur och finhacka chili.

Skär lime i klyftor.

Förbered kålsallad
4

Blanda kålmix, olivolja, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en ny skål.

Tillsätt koriander
5

Rör i salladslök med färdigkokt ris.

Tillsätt koriander och en skvätt limesaft till kikärtor, och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med kikärtor, tomat, kålmix, avokado, asiatisk majonnäs och chili.

Servera med limeklyftor vid sidan av.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.