.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
2
Morot
Räkor
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150
Jasminris
250
Kokosmjölk
200
Spetskål
1
Ingefära
1
Salladslök
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
2
Vitlöksklyfta
1
Lime
0.15
Vatten (steg 4)
3
Vatten
Skiva salladslök tunt. Riv ingefära [20 g, 2 pers | 40 g, 4 pers]. Finhacka vitlök. Strimla spetskålen [200 g, 2 pers] och morötterna fint. Halvera lime och dela en av halvorna i klyftor.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en kastrull. Fräs spetskål, morötter, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min. Tillsätt kokosmjölken och currypasta. Låt sjuda i 5-6 min tills såsen har reducerats med en tredjedel. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Blanda resterande vitlök, 1-2 tsk limejuice, honung, sojasås och vatten* (se ingredienslistan) i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Lägg i räkor och sojaglazen. Låt sjuda i 2-3 min tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Servera med en limeklyfta på varje tallrik.