Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av kokosmjölk och sojaglaserade räkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål och härligt skarp mynta innan du tar dig upp på en ö av kritvitt jasminris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
250
Kokosmjölk
1
Salladslök
1
Ingefära
2
Vitlöksklyfta
2
Morot
200
Spetskål
1
Lime
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Honung
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1
Koriander
3.5
Vatten
Skiva salladslök tunt. Skala och riv ingefära. Finhacka vitlök. Strimla spetskålen och morot fint. Dela lime i klyftor. Finhacka koriander.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min. Tillsätt kallt vatten* (se ingredienslistan), ris och en nypa salt* i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock, eller tills vattnet har absorberats. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja* i ytterligare en kastrull. Fräs spetskål, morötter, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min. Tillsätt kokosmjölken och currypasta. Låt sjuda i 5-6 min, eller tills såsen har reducerats med en tredjedel. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Blanda resterande vitlök, en generös skvätt limejuice, honung, sojasås och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.
Skala räkstjärtar (om du föredrar). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 2-3 min. Häll i sojaglazen och låt den sjuda i 1-2 min, eller tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Strö över koriander och servera med en limeklyfta.