Honungs- och sojaglaserade räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojaglaserade räkor

Honungs- och sojaglaserade räkor

med jasminris, stekt spetskål och koriander

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av kokosmjölk och sojaglaserade räkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål och härligt skarp mynta innan du tar dig upp på en ö av kritvitt jasminris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Kräftdjur
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

250

Kokosmjölk

1

Salladslök

1

Ingefära

2

Vitlöksklyfta

2

Morot

200

Spetskål

1

Lime

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25

Honung

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

1

Koriander

Ingår inte i din leverans

3.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)397 kcal
Energi (kJ)1660 kJ
Fett1.29 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater74.52 g
varav socker10.9 g
Protein20.89 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skiva salladslök tunt. Skala och riv ingefära. Finhacka vitlök. Strimla spetskålen och morot fint. Dela lime i klyftor. Finhacka koriander. 

Koka ris
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min. Tillsätt kallt vatten* (se ingredienslistan), ris och en nypa salt* i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock, eller tills vattnet har absorberats. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tillsätt kokosmjölk
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i ytterligare en kastrull. Fräs spetskål, morötter, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min. Tillsätt kokosmjölken och currypasta. Låt sjuda i 5-6 min, eller tills såsen har reducerats med en tredjedel. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Blanda glaze
4

Blanda resterande vitlök, en generös skvätt limejuice, honung, sojasås och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.

Stek räkor
5

Skala räkstjärtar (om du föredrar). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 2-3 min. Häll i sojaglazen och låt den sjuda i 1-2 min, eller tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Servera
6

Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Strö över koriander och servera med en limeklyfta.