Indisk yoghurtmarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk yoghurtmarinerad kyckling

Indisk yoghurtmarinerad kyckling

med mynta- och kålrabbisallad

I kväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar underbar mat med massor av spännande ingredienser. Fluffigt ris får extra smak och textur av att kokas med stekta cashewnötter. Kycklingen marinerar vi i yoghurt och vår egen kryddblandning Milda Mahal. En fräsch sallad med färsk mynta och kålrabbi och svalkande aprikosyoghurt ger en fin kontrast.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Nötter
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

30 g

Spenat

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Kålrabbi, vit

1 portionspåse

Mynta

8 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3270 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett24.9 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater88 g
varav socker17.5 g
Protein47.9 g
Salt3 g

Instruktioner

Koka cashewris
1

Grovhacka cashewnötter. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta cashewnötter i 2–3 min, eller tills gyllene.Tillsätt smör och låt det smälta över nötterna.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kyckling
2

Under tiden, blanda kyckling med salt och Milda Mahal i en medelstor skål.

Rör ner hälften av yoghurten och ställ åt sidan för att marinera.

Blanda sallad
3

Skölj spenat.

Skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Grovhacka myntablad.

Blanda spenat, kålrabbi, mynta, salt och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Ta upp kyckling ur marinaden och stek den under omrörning i 4–5 min, tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda aprikosyoghurt
5

Medan kyckling steks, blanda resterande yoghurt, aprikoschutney och salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar.

Toppa med kyckling och mynta- och kålrabbisallad.

Servera med en klick aprikosyoghurt.