Vi tröttnar aldrig på det indiska köket och dess goda currygrytor! I den här vegetariska versionen rostar vi de två huvudkomponenterna – blomkål och kikärtor – för att få ge vår krämiga curry fler härliga konsistenser. Blomkålen tillsätter vi i såsen med lök, morot, kokosmjölk och massor av smakrika kryddor, och kikärtorna blandar vi med koriander och limesaft och använder som topping. Vi serverar vår curry med fluffigt basmatiris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275 g
Blomkål
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
½ paket
Kikärtor
150 g
Basmatiris
1 portionspåse
Koriander
1 st
Morot
½ st
Lök
30 g
Tikka masala
½ st
Lime
1 dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Smör (steg 4)
¾ tsk
Salt (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.
Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P] och torka dem med hushållspapper.
Placera blomkål på ena halvan av plåt med bakplåtspapper och kikärtor på den andra. Blanda båda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.
Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök [1/2 st, 2P].
Riv morot (oskalad) grovt.
Ta ut blomkål och kikärtor ur ugnen och lägg kikärtor i en skål till topping.
Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.
Stek lök, morot och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5–6 min, eller tills mjuka.
Tillsätt Milda Mahal och tikka masala och stek i ytterligare 1 min.
Tillsätt kokosmjölk, vatten [1 dl | 2 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 5–10 min.
Rör ner blomkål.
Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka koriander.
Vänd rostade kikärtor med koriander och limesaft [1/2 msk | 1 msk].
Lägg upp ris i djupa skålar.
Toppa med blomkålscurry och rostade kikärtor.