Indisk bowl med glaserade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk bowl med glaserade vegostrimlor

Indisk bowl med glaserade vegostrimlor

med granatäpplesallad och basmatiris

Indiens många smaker och kryddor har stått för inspirationen till kvällens urgoda middag. Vi lagar en snabb och enkel bowl på en bas av fluffigt basmatiris som vi toppar med stekt vegokebab i en glaze på aprikoschutney och soja och en granatäpplesallad med färsk spenat, gurka, mynta och koriander. Sist men inte minst tillsätter vi en klick yoghurt som svalkande dressing.

Allergener:
Mjölk
Senap
Vete
Soja
Gluten
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Gurka

30 g

Spenat

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

1 st

Granatäpple

4 g

Milda Mahal

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2892 kJ
Energi (kcal)691 kcal
Fett22.6 g
varav mättat54.9 g
Kolhydrater92.3 g
varav socker28.5 g
Protein27 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka mynta och koriander.

Grovhacka gurka.

Skölj och grovhacka spenat.

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda sallad
4

Blanda granatäpple, spenat, gurka, mynta, koriander och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek vegoprotein
5

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt Milda Mahal och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och tillsätt aprikoschutney och sojasås. Vänd runt och stek i 1 min, tills glaserat.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad i djupa skålar.

Toppa ris med vegokebab.

Servera med en klick yoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image