Indiens många smaker och kryddor har stått för inspirationen till kvällens urgoda middag. Vi lagar en snabb och enkel bowl på en bas av fluffigt basmatiris som vi toppar med stekt vegokebab i en glaze på aprikoschutney och soja och en granatäpplesallad med färsk spenat, gurka, mynta och koriander. Sist men inte minst tillsätter vi en klick yoghurt som svalkande dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
4 g
Milda Mahal
150 g
Basmatiris
25 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1 st
Gurka
1 portionspåse
Mynta & koriander
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250 g
Körsbärstomater
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Smör (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka mynta och koriander.
Grovhacka gurka.
Skölj och grovhacka spenat.
Under tiden, halvera körsbärstomater.
Blanda körsbärstomater, spenat, gurka, mynta, koriander och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt Milda Mahal och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och tillsätt aprikoschutney [1/2 påse, 2P] och sojasås. Vänd runt och stek i 1 min, tills glaserat.
Lägg upp ris och sallad i djupa skålar.
Toppa ris med vegokebab.
Servera med en klick yoghurt.