Butter masala är en mild indisk curry – perfekt även för de som inte gillar för stark mat. Vår vegetariska version innehåller grillost, som vi steker gyllene med vår egen kryddblandning Milda Mahal samtidigt som vi kokar vitlöksris. Såsesn på matlagningsgrädde smaksätts med tikka masala och innehåller även tomatpuré, smör och spenat. Vi gör även en svalkande raita på yoghurt, gurka, mynta och vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Grillost
(Innehåller Mjölk)
30 g
Tikka masala
½ burk
Tomatpuré
4 g
Milda Mahal
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
1 portionspåse
Mynta
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 dl
Vatten (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Socker (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)