Indisk butter masala på grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk butter masala på grillost

Indisk butter masala på grillost

med långkornigt ris och gurkraita

Butter masala är en mild indisk curry – perfekt även för de som inte gillar för stark mat. Vår vegetariska version innehåller grillost, som vi steker gyllene med vår egen kryddblandning Milda Mahal samtidigt som vi kokar vitlöksris. Såsesn på matlagningsgrädde smaksätts med tikka masala och innehåller även tomatpuré, smör och spenat. Vi gör även en svalkande raita på yoghurt, gurka, mynta och vitlök.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

30 g

Tikka masala

½ burk

Tomatpuré

4 g

Milda Mahal

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

1 portionspåse

Mynta

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3762 kJ
Energi (kcal)899 kcal
Fett49.5 g
varav mättat34.8 g
Kolhydrater77.2 g
varav socker12.8 g
Protein35.7 g
Salt8.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda raita
2

Under tiden, grovhacka gurka.

Finhacka myntablad.

Blanda yoghurt, mynta, gurka och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Stek grillost
3

Tärna grillost i 2 cm stora bitar.

Blanda grillost och Milda Mahal i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost under omrörning i 4–5 min, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skölj spenat.
Laga sås
5

Torka ur pannan och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme.

Stek lök i 4–5 min, tills mjuk.

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], smör [1 msk | 2 msk] och tikka masala och stek i 30 sek, tills väldoftande och smöret har smält.

Sänk till medelvärme och tillsätt vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] och spenat.

Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med masalasås och grillost. 

Servera med raita.