I kväll bjuder vi på en het och färgstark vardagsmiddag! Vi kokar basmatiris som får härlig gul färg och ljuvlig smak av vår färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Medan riset kokar lagar vi en fantastisk fläskcurry med tomat, vitlök, morot och indiska kryddor. Vi serverar vårt fluffiga ris och vår smakrika curry med en svalkande gurkdressing med crème fraiche.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Fläskkotlett hel
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Gurka
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
1 burk
Tomatpuré
1 st
Lök
2 st
Morot
8 g
Milda Mahal
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Mjöl till sås
2 dl
Vatten till sås
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs Ginger Ninja i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lök i 3 cm breda klyftor.
Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar.
Skär kött i 3 cm stora strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan i en skål.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, blanda gurka, hälften av crème fraiche och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Stek morot och lök i 4–5 min, tills mjuka.
Tillsätt tomatpuré, vitlök, Milda Mahal och mjöl och fräs i 1–2 min.
Tillsätt kycklingbuljong och vatten och sjud på medelhög värme i 2–3 min.
Sänk till medelvärme och rör ner resterande crème fraiche lite i taget, så det inte bildas klumpar. Tillsätt kött och krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp ris och fläskcurry i djupa tallrikar och toppa med gurkdressing