topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk fläskcurry

Indisk fläskcurry

med gult ris och svalkande gurkdressing

I kväll bjuder vi på en het och färgstark vardagsmiddag! Vi kokar basmatiris som får härlig gul färg och ljuvlig smak av vår färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Medan riset kokar lagar vi en fantastisk fläskcurry med tomat, vitlök, morot och indiska kryddor. Vi serverar vårt fluffiga ris och vår smakrika curry med en svalkande gurkdressing med crème fraiche.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Fläskkotlett hel

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

1 burk

Tomatpuré

1 st

Lök

2 st

Morot

8 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Mjöl till sås

2 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3783 kJ
Energi (kcal)904 kcal
Fett45.1 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater86.9 g
varav socker15.7 g
Protein42.6 g
Salt4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs Ginger Ninja i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lök i 3 cm breda klyftor.

Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar.

Skär kött i 3 cm stora strimlor på en separat skärbräda.

Stek kött
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan i en skål.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Gör gurkdressing
4

Under tiden, blanda gurka, hälften av crème fraiche och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Laga fläskcurry
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Stek morot och lök i 4–5 min, tills mjuka.

Tillsätt tomatpuré, vitlök, Milda Mahal och mjöl och fräs i 1–2 min.

Tillsätt kycklingbuljong och vatten och sjud på medelhög värme i 2–3 min.

Sänk till medelvärme och rör ner resterande crème fraiche lite i taget, så det inte bildas klumpar. Tillsätt kött och krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris och fläskcurry i djupa tallrikar och toppa med gurkdressing