Har du aldrig hört om bhaji? Det är en indisk, friterad grönsakssnack med lök och massor av härliga kryddor. Ikväll serverar vi våra grönsaks-'bhaji' med ingefärskryddad rostad potatis, sötsur aprikoschutney och en spännande granatäpplesallad med lime, gurka, mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödlök
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
1
Gurka
1
Mynta & koriander
500
Potatis
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Lime
4
Curry-On
½
Granatäpple
½
Röd chili
½
Salt (steg 2)
3
Vetemjöl (steg 2)
1
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills möra.
Blanda yoghurt, majonnäs och aprikoschutney [1/2 paket, 2P] i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Under tiden, vispa ihop vetemjöl [3 msk | 6 msk], vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och Curry-On i en medelstor skål.
Tillsätt en skvätt vatten om smeten verkar för hård.
Skär rödlök i tunna skivor.
Rör rödlök och salladsmix i smeten så de täcks, och ställ åt sidan.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Grovhacka gurka.
Halvera lime [½ st, 2P].
Plocka och grovhacka mynta- och korianderblad.
Blanda gurka, granatäpple, mynta, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål. Ställ åt sidan.
Kärna ur och skär chili [½ st, 2P] i tunna skivor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
När pannan är varm, fördela smeten i pannan med en sked så att det blir 3 högar per person. Platta till dem med en stekspade (stek i omgångar vid behov).
Stek i 3-4 min per sida, tills gyllene.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Lägg upp grönsaks-'bhaji', granatäpplesallad och rostad potatis på tallrikar.
Strö över chili på potatis.
Servera med aprikoschutney.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.