Ikväll lagar vi en härlig curry med lök, morot, tomat, vitlök, spenat och ingefära. Curryn får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala och vår färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Vi blandar vår färdiga curry med sprödstekt halloumi, och serverar med kokt ris. Vi toppar med svalkande korianderyogurt, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
200
Halloumi
1
Lök
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
2
Tomat
1
Morot
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
30
Tikka masala
½
Tomatpuré
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Koriander
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Tärna halloumi i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik.
Finhacka lök. Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint. Riv morot grovt. Grovhacka tomat. Skölj och grovhacka spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök och morot i 2-3 min. Tillsätt tomat, vitlök, ingefära, tomatpuré [½ st, 2P], tikka masala och Ginger Ninja. Stek i ytterligare 1 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt spenat, matlagningsgrädde [½ paket, 2P] och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud i 4-5 min och smaka av med salt* och peppar*.
Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda yoghurt, koriander, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Tillsätt halloumi till stekpannan, och se till att den är täckt med sås.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med halloumicurry och korianderyogurt. Garnera med resterande koriander.