Indisk-inspirerad pannstekt sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirerad pannstekt sej

Indisk-inspirerad pannstekt sej

med kachumbersallad och kikärtscurry

Sej spelar huvudrollen i kvällens fiskrätt med inspiration från Indien. Vi serverar vår stekta sej på en kryddig kikärtscurry med lök, morot och matlagningsgrädde och toppar med kachumber – en indisk sallad med tomat, gurka och koriander.

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Snabb
Glutenfri
Laga mig först
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Koriander

1 paket

Kikärtor

1 st

Tomat

1 st

Gurka

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

1 st

Morot

4 g

Milda Mahal

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till sallad

½ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2276 kJ
Energi (kcal)544 kcal
Fett30.8 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater28.9 g
varav socker12.8 g
Protein32.4 g
Salt6.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och morot i 1–2 min, eller tills mjuka.

Laga curry
3

Tillsätt Ginger Ninja och Milda Mahal till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt kikärtor (och kikärtsspad), matlagningsgrädde, vatten, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar.

Sänk till medelvärme och sjud i 8–10 min, tills tjocknat.

Gör kachumbersallad
4

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Finhacka koriander.

Blanda tomat, gurka, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp kikärtscurry i skålar.

Toppa med fisk och kachumbersallad.