Indisk-kryddad öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-kryddad öring

Indisk-kryddad öring

med ingefärsris och gurkyoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Fisk behöver inte vara svårt eller tidskrävande att tillaga. Här kommer ett gott och enkelt recept där maten står på bordet på under en halvtimme! Vi steker öring med vår indiska kryddblandning Milda Mahal och kokar ris som vi blandar med morot, cashewnötter och spenat och kryddar med ingefära. En svalkande gurkyoghurt och rivna myntablad fulländar middagen.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

150 g

Långkornigt vitt ris

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Milda Mahal

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Morot

1 st

Gurka

1 portionspåse

Mynta

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2880 kJ
Energi (kcal)688 kcal
Fett28.5 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater71.5 g
varav socker7.3 g
Protein34.6 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris, Ginger Ninja och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek fisk
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt och Milda Mahal.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.

Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda gurkyoghurt
3

Under tiden, skölj spenat.

Riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka gurka.

Blanda yoghurt, gurka och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Rör ner morot, spenat, cashewnötter och smör [1 msk | 2 msk] i riset precis innan servering.

 

Servera
4

Lägg upp ris, fisk och gurkyoghurt på tallrikar.

Toppa med rivna myntblad.

TIPS: Skippa mynta eller använd mindre om du inte tycker om det.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image