Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Fisk behöver inte vara svårt eller tidskrävande att tillaga. Här kommer ett gott och enkelt recept där maten står på bordet på under en halvtimme! Vi steker öring med vår indiska kryddblandning Milda Mahal och kokar ris som vi blandar med morot, cashewnötter och spenat och kryddar med ingefära. En svalkande gurkyoghurt och rivna myntablad fulländar middagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Milda Mahal
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Gurka
1 portionspåse
Mynta
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
1 st
Morot, Julienne
150 g
Jasminris
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, Ginger Ninja och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt och Milda Mahal.
Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.
Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skölj spenat.
Finhacka gurka.
Blanda yoghurt, gurka och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Rör ner morot, spenat, cashewnötter och smör [1 msk | 2 msk] i riset precis innan servering.
Lägg upp ris, fisk och gurkyoghurt på tallrikar.
Toppa med rivna myntblad.
TIPS: Skippa mynta eller använd mindre om du inte tycker om det.