Fisk behöver inte vara svårt eller tidskrävande att tillaga. Här kommer ett gott och enkelt recept där maten står på bordet på under en halvtimme! Vi steker öring med vår indiska kryddblandning Milda Mahal och kokar ris som vi blandar med morot, cashewnötter och spenat och kryddar med ingefära. En svalkande gurkyoghurt och rivna myntablad fulländar middagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
150 g
Jasminris
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 st
Gurka
30 g
Spenat
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta
4 g
Milda Mahal
1 st
Morot, Julienne
¼ tsk
Salt till dressing
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Smör till ris
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris, Ginger Ninja och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt och Milda Mahal.
Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.
Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Finhacka gurka.
Blanda yoghurt, gurka och salt i en medelstor skål.
Rör ner morot, spenat, cashewnötter och smör i riset precis innan servering.
Lägg upp ris, fisk och gurkyoghurt på tallrikar.
Toppa med rivna myntblad.
TIPS: Skippa mynta eller använd mindre om du inte tycker om det.