Indisk kyckling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kyckling Kiev

Indisk kyckling Kiev

med kryddiga sesampommes och myntasallad

Kanske är du bekant med kyckling Kiev – en rätt från Ukraina som består av panerad kycklingfilé med en fyllning på vitlökssmör. Nu lagar vi denna smarriga klassiker i ny tappning med en indisk twist. Vi byter ut vitlöken mot vår egen kryddblandning Milda Mahal och lägger till rostad lök i paneringen för extra krispighet. Vår gyllenstekta kyckling får sedan sällskap av kryddiga pommes med sesamfrön, chiliflakes och ingefära, en fräsch sallad med spenat, gurka och mynta och en klick krämig majonnäs.

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Spenat

500 g

Potatis

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Mynta

4 g

Milda Mahal

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

3 msk

Smör till smör

¼ tsk

Salt till smör

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till salsa

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4038 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett54.2 g
varav mättat18.9 g
Kolhydrater72 g
varav socker6.9 g
Protein49.3 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ginger Ninja, sesamfrön, chiliflakes, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered kyckling
2

Under tiden, mosa smör med Milda Mahal, salt och en nypa peppar med en gaffel i en skål. Ställ åt sidan.

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda. Krydda med salt.

Fyll kycklingbröst med kryddsmör och vik ihop. Upprepa med resten av kycklingen.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Panera kyckling
3

Banka försiktigt rostad lök till mindre bitar i påsen med en köttklubba eller kavel.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och rostad lök i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Var försiktig så inte kryddsmöret trillar ut när du panerar kycklingen!

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 6–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: En del kryddsmör rinner ut, men du kan servera det vid sidan av.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj spenat.

Grovhacka gurka och mynta.

Blanda spenat, gurka, mynta, salt och olivolja i en medelstor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pommes, sallad och kyckling på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs.