Indisk panerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk panerad grillost

Indisk panerad grillost

med Bombay-potatis och aprikoschutney

I kväll hämtar vi inspiration från det indiska köket och lagar en härlig vegetarisk middag med perfekt balans mellan olika smaker och konsistenser. Vi ugnsrostar potatis med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och steker panerad grillost gyllene och krispig. Kålrabbi och spenat får sällskap av syltad rödlök i en smakrik sallad och vi toppar vår krispiga potatis med chili, koriander och sesamfrön. Vi serverar den färdiga rätten med inte mindre än två dippsåser – svalkande yoghurt och söt aprikoschutney.

Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1 st

Röd chili

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Kålrabbi, vit

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

4 g

Milda Mahal

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fritters

½ msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3981 kJ
Energi (kcal)952 kcal
Fett41 g
varav mättat26.2 g
Kolhydrater105.1 g
varav socker24.3 g
Protein43 g
Salt6.7 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, sesamfrön, Ginger Ninja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Sylta rödlök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda socker, salt och limesaft i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Skölj spenat.

Skala och skär kålrabbi i 1 cm tunna stavar.

Blanda kålrabbi och spenat i en stor skål och ställ åt sidan.

Förbered råvaror
3

Finhacka koriander.

Kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Panera grillost
4

Skär grillost i tunna skivor (3 per person).

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, salt och Milda Mahal i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk.

Stek grillost
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Vänd ner syltad rödlök (inklusive lag), olivolja och salt i skålen med spenat och kålrabbi precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp grillost, sallad och potatis på tallrikar.

Toppa potatis med chili och koriander.

Servera med en klick yoghurt och aprikoschutney.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.