Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll hämtar vi inspiration från det indiska köket och lagar en härlig vegetarisk middag med perfekt balans mellan olika smaker och konsistenser. Vi ugnsrostar potatis med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och steker panerad grillost gyllene och krispig. Kålrabbi och spenat får sällskap av syltad rödlök i en smakrik sallad och vi toppar vår krispiga potatis med chili, koriander och sesamfrön. Vi serverar den färdiga rätten med inte mindre än två dippsåser – svalkande yoghurt och söt aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Grillost
(Innehåller Mjölk)
4 g
Milda Mahal
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ st
Lime
½ st
Kålrabbi, vit
½ st
Rödlök
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1 portionspåse
Koriander
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500 g
Potatis
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Röd chili
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 st
Ägg (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1.5 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Skölj spenat.
Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm tunna stavar.
Blanda kålrabbi och spenat i en stor skål och ställ åt sidan.
Finhacka koriander.
Kärna ur och skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Skär grillost i tunna skivor (3 per person).
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Milda Mahal i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Vänd ner syltad rödlök (inklusive lag), olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med spenat och kålrabbi precis före servering.
Lägg upp grillost, sallad och potatis på tallrikar.
Toppa potatis med chili, koriander och sesamfrön.
Servera med en klick yoghurt och aprikoschutney.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.