Korma är en klassiker i det indiska köket – en lite mildare curry som ofta serveras med ris. I vår supersnabba variant använder vi räkor, som vi tillagar med morot i en sås på matlagningsgrädde som smaksätts med gul currypasta och vår kryddblandning Milda Mahal. Vi kokar ris att servera till och toppar rätten med färsk gurka, jordnötter, chiliflakes och aprikoschutney för en perfekt kombination av sött och salt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4 g
Milda Mahal
1 st
Gurka
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
½ g
Chiliflakes
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Morot, Julienne
150 g
Jasminris
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor, morot, gul currypasta, Milda Mahal, matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills räkorna är färdiglagade.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Under tiden, grovhacka gurka.
Lägg upp ris och räk-korma i djupa tallrikar.
Toppa med gurka, jordnötter, chiliflakes [1/2 påse, 2P] och en nypa salt.
Servera med aprikoschutney.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.