Snabb indisk räk-korma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb indisk räk-korma

Snabb indisk räk-korma

med gurka och söt aprikoschutney

Korma är en klassiker i det indiska köket – en lite mildare curry som ofta serveras med ris. I vår supersnabba variant använder vi räkor, som vi tillagar med morot i en sås på matlagningsgrädde som smaksätts med gul currypasta och vår kryddblandning Milda Mahal. Vi kokar ris att servera till och toppar rätten med färsk gurka, jordnötter, chiliflakes och aprikoschutney för en perfekt kombination av sött och salt.

Taggar:
10 min prep
Supersnabb
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Senap
Selleri
Jordnötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Milda Mahal

1 st

Gurka

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

½ g

Chiliflakes

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Morot, Julienne

150 g

Jasminris

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2681 kJ
Energi (kcal)641 kcal
Fett25.4 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater82 g
varav socker16.7 g
Protein19.9 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Laga sås
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor, morot, gul currypasta, Milda Mahal, matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills räkorna är färdiglagade.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Hacka gurka
3

Under tiden, grovhacka gurka.

Servera
4

Lägg upp ris och räk-korma i djupa tallrikar.

Toppa med gurka, jordnötter, chiliflakes [1/2 påse, 2P] och en nypa salt.

Servera med aprikoschutney.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.