Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Här kommer ett recept som bevisar att vegetarisk mat verkligen inte behöver vara tråkig! Vi låter oss inspireras av det indiska kökets fantastiska smaker och lagar panerad ostronskivling med en glaze på tikka masala och aprikoschutney. Samtidigt rostar vi pommes med ingefära och sesamfrön och svänger ihop en gurksallad med syltad rödlök. En gräddfilsdressing med majonnäs och koriander blir ett svalkande komplement till denna smaksensation.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Ostronskivling
25 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
30 g
Tikka masala
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
500 g
Potatis
1 portionspåse
Koriander
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Gurka
½ st
Lime
½ st
Rödlök
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ginger Ninja, sesamfrön, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, halvera rödlök [1/2 st, 2P] och skär den i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål. Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Grovhacka gurka och koriander (var för sig).
Skölj spenat.
Blanda gräddfil, majonnäs, koriander, en nypa salt och peppar i en ny liten skål. Ställ åt sidan.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt tikka masala, aprikoschutney [1/2 paket, 2P] och vatten [1 msk | 2 msk]. Sjud under omrörning i 1–2 min, tills genomvarmt och tjocknat. Håll varmt tills servering.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Vänd ner svamp i blandningen.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek svamp i omgångar i 5–6 min, eller tills krispig och gyllene. Rör om då och då.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Vänd försiktigt ner svamp i tikkaglaze precis innan servering.
Vänd ner spenat, gurka och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i skålen med syltad rödlök.
Lägg upp pommes, svamp och sallad på tallrikar.
Servera med gräddfilsdressing.