Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Dhal är en indisk linsgryta med massor av härliga kryddor. Vi smaksätter vår version med tikka masala och vår egen kryddblandning Milda Mahal och tillsätter även vitlök och rökt paprikapulver i såsen på koksmjölk. Vi kokar ris att servera till och toppar hela härligheten med en uppfriskande raita med brysselkål, koriander och mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
30 g
Tikka masala
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta & koriander
150 g
Brysselkål
100 g
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Lime
2 g
Rökt paprikapulver
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Ketchup (steg 2)
2 dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj röda linser.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt linser, vitlök, Milda Mahal, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P], tikka masala, ketchup [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör i vatten [2 dl | 4 dl] och kokosmjölk.
Koka upp och sänk värme tills såsen sjuder.
Sjud under lock i 20–22 min, eller tills linser är mjuka.
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Grovhacka koriander och mynta.
Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen, halvera och skär dem i tunna skivor.
Blanda brysselkål, koriander, mynta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], yoghurt och limesaft [1 msk | 2 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.
Skölj spenat och vänd ner i grytan med färdigkokta linser.
Sjud i 1–2 min, till spenat är mjuk.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ris och dhal i skålar.
Toppa med brysselkålsraita.