I kväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar underbar mat med massor av spännande ingredienser. Fluffigt ris får extra smak och textur av att kokas med stekta cashewnötter. Kycklingen marinerar vi i yoghurt och vår egen kryddblandning Milda Mahal. En fräsch mynta- och gurksallad och svalkande aprikosyoghurt ger en fin kontrast.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
150 g
Långkornigt vitt ris
8 g
Milda Mahal
30 g
Spenat
1 st
Gurka
1 portionspåse
Mynta
25 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Grovhacka cashewnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2–3 min, eller tills gyllene.
Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och låt det smälta över nötterna.
Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, blanda kyckling med salt och Milda Mahal i en medelstor skål.
Rör ner hälften av yoghurten och ställ åt sidan för att marinera.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Skölj spenat.
Tärna gurka i 2 cm stora bitar.
Plocka och grovhacka myntablad.
Blanda spenat, gurka, mynta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme.
Ta upp kyckling ur marinaden och stek under omrörning i 4–5 min, tills brynt och genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kyckling steks, blanda resterande yoghurt, aprikoschutney [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
Lägg upp ris i djupa tallrikar.
Toppa med kyckling och mynta- och gurksallad.
Servera med en klick aprikosyoghurt.