I kväll trollar vi fram en kulinarisk upplevelse inspirerad av det indiska köket. Kolja spelar huvudrollen i dagens supersnabba recept, och vi steker den med vår egen kryddblandning Milda Mahal innan vi vänder den i en glaze på soja och aprikoschutney. Vi serverar vår glaserade kolja med fluffigt basmatiris, en fräsch sallad med spenat, gurka, morot och mynta och en klick svalkande yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
½ st
Lime
1 portionspåse
Mynta
150 g
Basmatiris
4 g
Milda Mahal
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Morot, Julienne
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, grovhacka gurka.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Skölj spenat.
Finhacka myntablad.
Blanda spenat, gurka, mynta, morot, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Milda Mahal.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, blanda sojasås och aprikoschutney i en liten skål.
Tillsätt såsen till stekpanna och sjud i 1–2 min, tills fisken är glaserad.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp ris, fisk och sallad på tallrikar.
Servera med en klick yoghurt.