Indiskinspirerad kolja och Bombay-potatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiskinspirerad kolja och Bombay-potatis

Indiskinspirerad kolja och Bombay-potatis

med regnbågssallad och vitlöksyoghurt

Det indiska köket är fullt av härliga färger och smaker. I kväll hämtar inspiration från detta fantastiska matland och lagar en smarrig fiskrätt där kolja spelar huvudrollen. Vi smaksätter fisken med vår egen kryddblandning Milda Mahal och steker den gyllene och spröd medan vi rostar potatis med ingefära och sesamfrön. Vi gör också en sallad i regnbågens alla färger med morot, tomat, salladsmix och lime och serverar vår middag med en klick vitlöksyoghurt och färsk koriander och mynta.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg
Sesam
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 portionspåse

Mynta & koriander

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

1 st

Morot

½ st

Lime

60 g

Salladsmix

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2105 kJ
Energi (kcal)503 kcal
Fett15 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater54.9 g
varav socker10.6 g
Protein37.2 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Strö över sesamfrön när potatisen är färdigrostad. 

Hacka örter
2

Under tiden, grovhacka koriander och myntablad. Ställ åt sidan i en liten skål.

Blanda vitlöksyoghurt
3

Riv eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P] fint.

Blanda yoghurt, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
4

Grovhacka tomat.

Riv morot (oskalad) grovt.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skölj salladsmix.

Blanda tomat, morot, salladsmix, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Stek fisk
5

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med Milda Mahal och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa med örter och servera med en klick vitlöksyoghurt.