Det indiska köket är fullt av härliga färger och smaker. I kväll hämtar inspiration från detta fantastiska matland och lagar en smarrig fiskrätt där kolja spelar huvudrollen. Vi smaksätter fisken med vår egen kryddblandning Milda Mahal och steker den gyllene och spröd medan vi rostar potatis med ingefära och sesamfrön. Vi gör också en sallad i regnbågens alla färger med morot, tomat, salladsmix och lime och serverar vår middag med en klick vitlöksyoghurt och färsk koriander och mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
1 portionspåse
Mynta & koriander
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Tomat
1 st
Morot
½ st
Lime
60 g
Salladsmix
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
4 g
Milda Mahal
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Strö över sesamfrön när potatisen är färdigrostad.
Under tiden, grovhacka koriander och myntablad. Ställ åt sidan i en liten skål.
Riv eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P] fint.
Blanda yoghurt, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Grovhacka tomat.
Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Skölj salladsmix.
Blanda tomat, morot, salladsmix, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med Milda Mahal och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, potatis och sallad på tallrikar.
Toppa med örter och servera med en klick vitlöksyoghurt.