Ikväll lagar vi en spännande indonesisk-inspirerad rätt med massor av läckra ingredienser. Den goda currysåsen innehåller både jordnötssmör och koksmjölk. Kikärtor, sötpotatis och spenat bidrar med olika konsistenser och färger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
450
Sötpotatis
1
Kikärtor
1
Schalottenlök
1
Ingefära
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
4
Grönsaksbuljong
200
Kokosmjölk
25
Jordnötssmör
(Innehåller Jordnötter)
60
Spenat
1
Vitlöksklyfta
20
Jordnötter
1
Ekologisk lime
3
Vatten
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka schalottenlök. Skala sötpotatis och skär i 2 cm stora bitar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skölj kikärtor. Riv ingefära. Riv limezest och skär lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek schalottenlök, vitlök och ingefära i 2-3 min, eller tills den har mjuknat.
Tillsätt currypasta till kastrullen, och stek i 1 min. Tillsätt sötpotatis, kikärtor, vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong, kokosmjölk, jordnötssmör och hälften av sojasåsen. Koka upp, och låt sjuda under lock, med regelbunden omrörning, i 12-15 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 6-8 min av curryns tillagningstid. Tillsätt spenat, en handfull i taget, och låt den slokna, 1-2 min. Tillsätt resterande sojasås och koka tills vätskan har reducerats något, 1-2 min. Ta stekpannan av värmen.
Krydda curryn med salt* och peppar* efter smak. Rör ner limezest i riset, lägg upp det och curry på tallrikar. Toppa med spenat, jordnötter och limeklyftor.