Indonesisk-inspirerad curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesisk-inspirerad curry

Indonesisk-inspirerad curry

med kikärtor, sötpotatis och spenat

Ikväll lagar vi en spännande indonesisk-inspirerad rätt med massor av läckra ingredienser. Den goda currysåsen innehåller både jordnötssmör och koksmjölk. Kikärtor, sötpotatis och spenat bidrar med olika konsistenser och färger.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

450

Sötpotatis

1

Kikärtor

1

Schalottenlök

1

Ingefära

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4

Grönsaksbuljong

200

Kokosmjölk

25

Jordnötssmör

(Innehåller Jordnötter)

60

Spenat

1

Vitlöksklyfta

20

Jordnötter

1

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2778 kJ
Fett27.96 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater80.67 g
varav socker4.1 g
Protein18.74 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka schalottenlök. Skala sötpotatis och skär i 2 cm stora bitar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skölj kikärtor. Riv ingefära. Riv limezest och skär lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.

Stek schalottenlök
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek schalottenlök, vitlök och ingefära i 2-3 min, eller tills den har mjuknat.

Koka curry
4

Tillsätt currypasta till kastrullen, och stek i 1 min. Tillsätt sötpotatis, kikärtor, vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong, kokosmjölk, jordnötssmör och hälften av sojasåsen. Koka upp, och låt sjuda under lock, med regelbunden omrörning, i 12-15 min eller tills sötpotatisen är mjuk.

Fräs spenat
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 6-8 min av curryns tillagningstid. Tillsätt spenat, en handfull i taget, och låt den slokna, 1-2 min. Tillsätt resterande sojasås och koka tills vätskan har reducerats något, 1-2 min. Ta stekpannan av värmen.

Servera
6

Krydda curryn med salt* och peppar* efter smak. Rör ner limezest i riset, lägg upp det och curry på tallrikar. Toppa med spenat, jordnötter och limeklyftor.