Ikväll ska vi laga ingefärs- och hoisinstekt fläsk med vitlök, pak choi, salladslök och vår kryddblanding med ingefära som vi kallar Ginger Ninja. Underbara tillbehör är fluffigt ris, morotsband med sesamfrön och färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
60 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Pak choi
300 g
Fläskkotlett hel
½ st
Ingefära
1 st
Morot
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.
Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Grovhacka pak choi.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär kött i 3 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda, och krydda det med salt.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1-2 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt ingefära, pak choi, salladslök och Ginger Ninja till stekpannan, och stek i 1-2 min.
Rör i hoisinsås, vatten [½ dl | 1 dl], salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar, och sjud i 30 sek.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med ingefärs- och hoisinstekt fläsk och morotsband.
Strö över sesamfrön.
Garnera med rivna korianderblad.