Ikväll lagar vi riktig mysmat som hela familjen kommer att älska! För vem kan säga nej till italiensk räk- och chorizopasta? Vi steker räkor och chorizo och blandar dem med en ljuvlig tomatsås. Kvällens pasta är rigatoni, känd för att vara en riktig såstjuv! Vi toppar med hackad gräslök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
100 g
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
½ burk
Tomatpuré
125 g
Körsbärstomater
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
¼ tsk
Socker (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Tillsätt pasta och koka i 11-12 min eller tills 'al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Skär chorizo [1/2 paket, 2P] i små bitar. Finhacka gräslök. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök.
Krydda räkor med en nypa salt*. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek räkor i 1-2 min på varje sida på, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över räkor till en tallrik. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo tills spröd, 2-3 min. Sänk till medelvärme och tillsätt lök, vitlök och körsbärstomater. Stek tills lök är genomskinlig, 2-3 min. Pressa ut saft från körsbärstomater med en sked. Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Mamas favorit och sjud i ytterligare 1 min.
Rör i pastavatten [11/2 dl | 3 dl], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknad något. Tillsätt pasta och räkor och sjud tills genomvarmt, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp italiensk räk- och chorizopasta på tallrikar och garnera med hackad gräslök.