Italiensk räk- och chorizopasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk räk- och chorizopasta

Italiensk räk- och chorizopasta

med kryddig tomatsås och hackad gräslök

Ikväll lagar vi riktig mysmat som hela familjen kommer att älska! För vem kan säga nej till italiensk räk- och chorizopasta? Vi steker räkor och chorizo och blandar dem med en ljuvlig tomatsås. Kvällens pasta är rigatoni, känd för att vara en riktig såstjuv! Vi toppar med hackad gräslök, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

100

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

½

Tomatpuré

125

Körsbärstomater

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1

Gräslök

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

¼

Socker (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)800 kcal
Energi (kJ)3349 kJ
Fett22.2 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater104.9 g
varav socker12.2 g
Protein38.7 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Tillsätt pasta och koka i 11-12 min eller tills 'al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Skär chorizo [1/2 paket, 2P] i små bitar. Finhacka gräslök. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek räkor
3

Krydda räkor med en nypa salt*. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek räkor i 1-2 min på varje sida på, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över räkor till en tallrik. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Stek chorizo och grönsaker
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo tills spröd, 2-3 min. Sänk till medelvärme och tillsätt lök, vitlök och körsbärstomater. Stek tills lök är genomskinlig, 2-3 min. Pressa ut saft från körsbärstomater med en sked. Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Mamas favorit och sjud i ytterligare 1 min.

Tillsätt pasta och räkor
5

Rör i pastavatten [11/2 dl | 3 dl], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknad något. Tillsätt pasta och räkor och sjud tills genomvarmt, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp italiensk räk- och chorizopasta på tallrikar och garnera med hackad gräslök.