Vissa dagar finns det inget som slår en krämig pastarätt. Att den dessutom bara tar tjugo minuter att laga är helt klart en bonus! Vi kokar spaghetti och steker räkor och lök som smaksätts med Worcestershiresås och vitlök i en sås med grädde och körsbärstomater och får en italiensk touch med vår egen kryddblandning, Mamas Favorit. Färsk rucola och chiliflakes på toppen ger extra sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1 burk
Tomatpuré
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
125 g
Körsbärstomater
20 g
Rucola
½ g
Chiliflakes
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ tsk
Socker (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 msk | 4 msk] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera körsbärstomater.
Skölj rucola [1/2 påse, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt lök och stek i 4–5 min, eller tills mjuk.
Tillsätt räkor och vitlök och krydda med en nypa salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Ställ räkor och lök åt sidan på en tallrik.
TIPS: Räkorna är klara när de är rosa och ogenomskinliga i mitten.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).
Stek Mamas Favorit, en nypa chiliflakes, tomatpuré, körsbärstomater, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 1–2 min.
Tillsätt matlagningsgrädde och worcestershiresås och koka i ytterligare 2–3 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte gillar stark mat.
Tillsätt pasta och sparat kokvatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan.
Smaka av med salt och peppar och rör om.
TIPS: Tillsätt mer vatten om pastan verkar torr.
Lägg upp spaghetti med sås på tallrikar.
Toppa med räkor och lök.
Garnera med rucola och resterande chiliflakes [1/2 paket, 2P] efter smak.