Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med ikväll, när vi lagar en underbar italiensk räkscampi med färsk tortelloni. Vi kokar tortelloni och blandar den med stekta räkor, zucchini och lök. Vi toppar med hyvlad hårdost och färska persiljeblad och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Zucchini
2 st
Tomat
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Olivolja (steg 2)
3 msk
Smör (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar. Grovhacka tomat.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda räkor med en nypa salt*, och stek i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över räkor till en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja* (vid behov) i samma stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini och lök tills de börjar att mjukna, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt vitlök och fräs i 30 sek.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka under omrörning i 1-2 min tills ‘al dente’. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Rör i pastavatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, smör* [3 msk | 6 msk], pasta och räkor i stekpannan med grönsaker. Koka tills såsen tjocknad något, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Rör i tomater och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ta av från värme, och krydda generöst med salt* och peppar*.
Lägg upp italienska räkscampi med tortelloni i skålar. Strö över hyvlad ost och toppa med persiljeblad.