topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanese beef bowl

Japanese beef bowl

med picklad rödlök och asiatisk majonnäs

Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, rostade sesamfrön och asiatisk majo!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3653 kJ
Energi (kcal)873 kcal
Fett42.7 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater93 g
varav socker23 g
Protein32.7 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Skala och riv ingefära fint. Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av ingefäran i 1-2 min. Tillsätt vatten och koka upp.Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Pickla rödlök
2

Skiva rödlök tunt.Blanda rödlök, vitvinsvinäger, en nypa socker och salt i en liten skål.Tillsätt vatten så att rödlöken täcks och rör om.Ställ åt sidan tills servering.

Förbered råvaror
3

Pressa vitlök.Riv morot (oskalad).Skär pak choi i 1 cm skivor.Skär gurka i tunna halvmånar.

Rosta sesamfrön
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min.Lägg över till en tallrik.

Stek köttfärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och resterande ingefära i 1 min. Tillsätt nötfärs, en nypa salt och peppar och stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min. Tillsätt woksås och en skvätt vatten.Rör tills färsen är täckt i sås, 30 sek. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lagen från rödlöken.Lägg upp ris i skålar och toppa med japansk nötfärs, picklad rödlök och gurka.Garnera med rostade sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.