Japansk ”ebi fry” på krispiga räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk ”ebi fry” på krispiga räkor

Japansk ”ebi fry” på krispiga räkor

2 portioner | med sesammajonnäs

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. ”Ebi” betyder räkor på japanska, och ”ebi fry” är en populär japansk rätt som består av krispiga stekta eller friterade räkor. Vi panerar våra räkor i panko och sesamfrön, steker dem gyllene och serverar dem med salladslök, asiatisk dressing och svart sesammajonnäs.

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

40 g

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 dl

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1537 kJ
Energi (kcal)367 kcal
Fett23.5 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater21.9 g
varav socker6.6 g
Protein16.3 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Large Frying Pan

Instruktioner

Förbered räkor
1

Torka av räkor med hushållspapper.

Blanda räkor, vetemjöl [1 msk], salt [1/4 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål.

Vispa ägg [1 st] i en liten skål och vänd ner hälften i skålen med räkor. Släng resten.

Panera räkor
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Rör ner panko och sesamfrön i skålen och vänd runt tills räkor är täckta. 

Stek räkor
3

Stek räkor i 1–2 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av i pannan, strö över det vid serveringen. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Lägg upp räkorna på en tallrik och toppa med asiatisk dressing och salladslök.

Servera med svart sesammajonnäs.