Japansk fläsk teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk fläsk teriyaki

Japansk fläsk teriyaki

med picklade grönsaker och sesammajonnäs

Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll skär vi fläskkotletter i strimlor och steker dem med teriyakisås. Vi serverar vår japanska fläsk teriyaki med picklad rädisa och morot, krispig rödkål, och vitlöksris. Vi toppar härligheterna med sesamfrön och svart sesammajonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Senap
Sesam
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Skivad fläskkotlett

75

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

1

Vitlöksklyfta

150

Jasminris

75

Rödkål, förskuren

75

Rädisor

50

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Morot

1

Lime

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Olivolja (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

½

Socker (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

½

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)805 kcal
Energi (kJ)3366 kJ
Fett38.1 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater80 g
varav socker17.7 g
Protein33.6 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Pickla grönsaker
2

Skär rädisor i tunna skivor.

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.

Skär lime i klyftor. 

Blanda vitvinsvinäger, en generös skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Rör i rädisor och morot, och tillsätt vatten tills grönsakerna är täckta. Häll av lagen innan servering. 

Skär kött
3

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min, tills genomstekt.

Rör i teriyakisås. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered rödkål
5

Blanda rödkål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med kött, picklade grönsaker, rödkål och en klick sesammajönnäs. 

Strö över sesamfrön.