Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll skär vi fläskkotletter i strimlor och steker dem med teriyakisås. Vi serverar vår japanska fläsk teriyaki med picklad rädisa och morot, krispig rödkål, och vitlöksris. Vi toppar härligheterna med sesamfrön och svart sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Skivad fläskkotlett
75
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
1
Vitlöksklyfta
150
Jasminris
75
Rödkål, förskuren
75
Rädisor
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Morot
1
Lime
3
Vatten (steg 1)
½
Olivolja (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
½
Socker (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
½
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär rädisor i tunna skivor.
Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.
Skär lime i klyftor.
Blanda vitvinsvinäger, en generös skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Rör i rädisor och morot, och tillsätt vatten tills grönsakerna är täckta. Häll av lagen innan servering.
Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3-4 min, tills genomstekt.
Rör i teriyakisås.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Blanda rödkål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med kött, picklade grönsaker, rödkål och en klick sesammajönnäs.
Strö över sesamfrön.