Har du aldrig hört om donburi? Det betyder 'skål' på japanska, och maträtten är den asiatiska varianten av rätten poké bowl som kommer från Hawaii. Vår variant innehåller fluffigt ris, välkryddad kyckling och svart sesamslaw med gurka och morot. Vi serverar vår japanska kyckling-donburi med sojastekt pak choi, picklad kål och färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
20
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Salladslök
100
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
150
Jasminris
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Gurka
1
Morot
1
Pak choi
25
Honung
20
Sriracha
200
Spetskål
1
Chiliflakes
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
2
Socker (steg 2)
1
Smör (steg 3)
3
Vetemjöl (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
1
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär gurka i tändstickstunna stavar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera pak choi.
Finhacka spetskål [1/2 st, 2P].
Hetta upp socker [2 tsk | 4 tsk] och vitvinsvinäger i en liten kastrull i 2-3 min, tills sockret är upplöst. Rör sedan ner lagen i en skål tillsammans med spetskål och chili flakes. Ställ åt sidan.
Skölj av kastrullen, tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och hetta upp den på medelvärme. Fräs sriracha, en nypa salt, honung och hälften av Ay Cajun-ban i 1-2 min. Ställ åt sidan.
Tärna kyckling i 1 cm stora bitar på en separat skärbräda. Blanda kyckling, vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterande Ay Cajun-ba, hälften av sesamfrön och hälften av sojasåsen i en skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling under omrörning i 3-4 min, tills genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skölj av stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek pak choi i 2-3 min på varje sida, tills den mjuknat något. Tillsätt resterande sojasås och stek i 1 min.
Blanda sesammajonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Rör i gurka och morot precis innan servering.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med sesamslaw och kyckling-donburi.
Ringla sås över kyckling.
Servera pak choi i en separat skål och strö över resterande sesamfrön.
Servera picklad kål i en annan separat skål och garnera med salladslök.