Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll steker vi kyckling gyllene och blandar den sen med teriyakisås. Vi serverar vår kyckling-teriyaki med vitlöksris med smör, och en ljuvlig sesam-gurksallad med spenat och lime. Vi toppar härligheterna med asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
75
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
150
Långkornigt vitt ris
1
Gurka
1
Vitlöksklyfta
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½
Lime
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
¼
Socker (steg 3)
1
Smör (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med en nypa salt, och stek den i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. Rör i teriyakisås och se till att kycklingen täcks. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Halvera lime [½ st, 2P].
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda sesamfrön, spenat, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Precis innan servering, rör i vitlök och smör [1 msk | 2 msk] med riset.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling-teriyaki.
Servera med sesam-gurksallad och asiatisk majonnäs.