Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, sesamfrön och asiatisk majonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Ingefära
150 g
Jasminris
½ st
Rödlök
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
1 st
Pak choi
1 st
Gurka
1 st
Vitlöksklyfta
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
225 g
Nötfärs
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Vatten* (steg 2)
Riv oskalad ingefära fint.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Riv morot (oskalad) grovt.
Grovhacka pak choi.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Finhacka och pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt nötfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till stekpannan, och stek i 3–4 min, eller tills nästan genomstekt.
Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min.
Tillsätt woksås och en skvätt vatten. Rör om i 30 sek, eller tills färsen är täckt i sås.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med köttfärs, picklad rödlök och gurka.
Garnera med sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.